Màster en Atenció Precoç i Família


Quan vaig acabar els estudis de grau en Logopèdia el passat mes de juliol, no tenia gaire clar què seria el que vindria després. Cursos, especialitzacions, màsters, postgraus, col·legiació, buscar feina, fer pràctiques per anar guanyant experiència... Les possibilitats eren tantes que semblava impossible triar i la importància de la decisió em semblava tan gran que se'm feia una muntanya. Però poc a poc, i en gran part gràcies a un estiu més relaxat després de quatre anys intensos, tot va anar trobant el seu lloc. I així, després de mirar i remirar, de llegir i rellegir... sense gairebé adonar-me, una mica per sorpresa, vaig trobar allò que realment em movia, allò que de veritat em venia de gust fer durant el curs.

Des de fa uns dies, estic immersa en un màster en Atenció Precoç i Família, impartit per la Universitat Ramon Llull. Un màster que suposa un compromís extra per la seva durada (dos cursos acadèmics), però que amb unes poques hores m'ha fet veure clar que sóc on he de ser. Les classes passen ràpid, els temes que estem tractant em semblen d'allò més interessants, el grup és reduït i l'atenció propera, amb professors que comparteixen la seva experiència en la pràctica professional amb ganes i entusiasme, que no es limiten a compartir continguts purament teòrics, sinó que van sempre més enllà...

La formació sorgeix com a resultat de l'augment, durant les últimes dècades, de la importància que es dóna als contextos de desenvolupament i la qualitat de vida de les persones al llarg del cicle vital, així com del reconeixement de la família com a primer i essencial context d'interacció de l'infant per promoure un bon desenvolupament en totes les àrees. Des d'una concepció interdisciplinària i centrada en la millora de la qualitat dels serveis que es presenten als infants i les seves família, es busca contribuir a la formació d'especialistes en l'àmbit familiar, especialment en els camps de l'atenció precoç i el risc social.

Tot i que encara necessitaré una mica de temps posar en ordre un horari que em permeti arribar a tot el que vull durant la setmana, així com per acostumar-me a anar classe només dos dies per setmana, ja sento que val la pena, que és el meu lloc. En properes publicacions, abordaré alguns temes sobre els aspectes més rellavants de l'atenció precoç així com la importància de la família en el desenvolupament infantil i la intervenció logopèdica; un seguit d'articles que havia començat a escriure setmanes enrere i que aquests dies he estat ampliant amb nous coneixements i punts de vista.

Si voleu saber més sobre el màster, podeu fer-ho aquí.