Primeres vegades


Hi ha persones que descobreixen quina és la seva vocació ben aviat, que són capaces de mirar al futur amb les idees clares, que saben molt bé què voldran ser quan siguin grans... però, sense cap mena de dubte, quan va arribar el moment de prendre una decisió sobre el futur, jo no vaig ser una d'elles. Amb divuit anys, vaig descobrir que les coses passen per alguna raó, encara que en el seu moment no aconseguim donar sentit als fets que capgiren les nostres expectatives, canvien els nostres plans i ens fan arribar a llocs inesperats, que mai hauríem imaginat. Un cúmul de situacions va fer que, al setembre de 2012, comencés a estudiar el Grau de Logopèdia a la Universitat Autònoma de Barcelona. M'havia preparat per cursar Medicina, era una idea a la que portava molt temps donant voltes... així que allò em descol·locar i em va fer sentir perduda, molt perduda.

Després de mesos de gran desconcert i alguna que altra llàgrima, finalment vaig comprendre que mai hagués encaixat en la meva primera opció i que, sense saber-ho, sense ni tan sols planejar-m'ho, la vida m'havia dut exactament on havia de ser: a formar-me en una professió que, amb el temps descobriria, sembla feta a la meva mida. En aquell moment, no sabia ben bé amb què em trobaria ni quines sortides professionals tindria quan acabés, però era una carrera en la qual m'havia fixat perquè em fascinaven totes i cadascuna de les assignatures i em sorprenia la gran varietat disciplines que el pla d'estudis preveïa abarcar. Era una combinació de moltes de les àrees que sempre m'havien interessat i que en algun moment m'havia plantejat estudiar, l'equilibri perfecte entre neurologia, biologia, física, psicologia, lingüística i educació...

Durant l'estiu de 2012, just abans d'entrar a la universitat, vaig sentir la necessitat d'expressar totes aquelles sensacions prèvies a un nou començament, de posar paraules a aquella incertesa i a tots aquells dubtes sobre el futur; de deixar volar la meva imaginación i retrobar-me amb l'escriptura, una de les coses que més m'apassionen des de ben petita, en un espai personal. Per això, just quatre anys després, havent acabat els estudis i poguent dir que ja sóc logopeda, obro un nou quadern en blanc dins d'aquesta web. Un espai que neix amb el desig d'anar compartint històries, reflexions i pensaments que vagin sorgint en aquest camí, així com també articles propis sobre aspectes relacionats amb la logopèdia, que em serveixin per posar en ordre tot allò que vagi aprenent i, alhora, puguin servir per apropar i donar a conèixer aquesta professió, encara menys coneguda del que hauria, a tothom que vulgui saber-ne una mica més, a qui busqui informació completa però explicada a través d'un llenguatge senzill i comprensible, accessible a qualsevol lector. Un lloc on alimentar les meves passions, on reunir algunes de les coses que més m'agraden: la logopèdia, l'educació, l'escriptura, la vida... Un punt de trobada on compartir y aprendre junts. Un projecte personal que, espero, anirà creixent poc a poc, amb esforç i la il·lusió d'anar, pas a pas, perseguint somnis en aquesta etapa que no ha fet més que començar.